Saturn Danner en Trekant med Måne og Stjerne lørdag

0
596

Denne sky map viser, hvordan den “Saturn Trekant” af April vil blive vist, når Saturn, den næsten fulde måne og lysende stjerne Spica optræder sammen på himlen i April 16, 2011.
Kredit: Stjerneklar Nat

Skywatchers, der er uden for lørdag aften har en chance for at se en iøjnefaldende himmelsk array som den næsten fulde måne, en lysende planet, og en lysende stjerne samle på nattehimlen.

Den kosmiske konfiguration skal være synlige på omkring 8:30 lokal tid, hvis vejret tillader det, og vil ligne en temmelig stor ligebenet trekant i øst-sydøst sky omkring en fjerdedel af vejen op fra horisonten.

Ledsager månen vil være planeten Saturn, skinnende sindigt med en gullig-hvid glød til månens øverste venstre, med de lyse, blå stjerne, Spica svævende til det nederste venstre for månen i stjernebilledet Jomfruen. Månen vil sandsynligvis vises “full” til de fleste observatører, men April fuldmåne ikke officielt forekomme indtil søndag aften.

Saturn trekant vender tilbage

Månen, selvfølgelig synes at passere Spica hver måned. Men i de seneste måneder, Saturn har været i nærheden, og så i de sidste mange måneder har vi, der er omhandlet i denne trio som “Saturn Trekant.”

Denne sky map, Saturn, månen og Spica viser, hvordan den trekant, der vises.

Hvad der gør denne ligebenet trekant (en trekant med mindst to lige sider) er, at Spica vil blive placeret i samme afstand fra både månen og Saturn: 13 grader. (Hvis du holder din knyttede næve ud i arms længde, det vil dække omkring 10 grader på himlen).

Så Spica-moon og Spica-Saturn sider af trekanten, der vil måle en smule mere end en knytnæve bredde i længden. Den side af trekanten fra månen til Saturn vises kun 8 grader lang. [Fotos: Saturns Ringe og Måner]

Hvad du vil se

Trekanten vil være på sit højeste over horisonten omkring midnat (lokal tid). Med omkring 3:30 lokale på søndag, omkring en time eller deromkring før daggry bryder, trio vil have flyttet over himlen, til en position omkring en kvart op fra den vest-sydvestlige horisont.

Men da den trekant, der vil vises en smule anderledes.

Saturn er i øjeblikket 803 millioner miles (næsten 1,3 milliarder kilometer fra Jorden, og vil ikke ændre sin position i forhold til baggrundsstjernerne, i løbet af en enkelt nat. Men månen er kun 222,500 miles (358,000 km) væk, og som et resultat, vil langsomt ændre dets position mod øst (i forhold til stjernerne) i løbet af natten.

Faktisk, fra lørdag aften til tidligt søndag morgen, månen vil synes at bevæge sig mærkbart tættere på Spica med næsten 4 grader, presse trekant i et mere kompakt udseende.

I virkeligheden, månen ser ud til at flytte øst på baggrund stjerner på nogenlunde sin egen synlige bredde (1/2 til en vis grad) per time.

I øjeblikket, Saturn synes en smule lysere end Spica. Hvis du har et teleskop, er dette en god tid til at tjekke ud Saturns ringe.

Bare 19 måneder siden, Saturns ringe var alle, men usynlig for os, fordi de var slået næsten kant-som den ses fra Jorden. Nu, dog, de er vippet lidt over 8 grader mod os, og er let synlige i teleskoper med forstørrelse på mindst 30-power.

Joe Rao fungerer som en instruktør, og gæsteforelæser på New York ‘ s Hayden Planetarium. Han skriver om astronomi til The New York Times og andre publikationer, og han er også en on-kamera meteorolog for Nyheder 12 Westchester, New York.

Redaktørens Anbefalinger

  • Galleri: De Måner og Ringe af Saturn

  • Teleskoper for Begyndere

  • April er fuldmåne Ankommer søndag Med Påske Navn