NASA Fotos Bringe Millioner af Galakser og Asteroider Ned til Jorden

0
180

Set i infrarødt lys, NASA ‘s Wide-field Infrared Survey Explorer, eller KLOG, viser en kæmpe tåge omkring Lambda Orionis, oppumpning Orion’ s hoved til enorme proportioner.
Credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA

NASA har afsløret en strøm af billeder, der viser millioner galakser, stjerner og asteroider fotograferet af en frodig sky-kortlægning teleskop, der sluttede sin mission tidligere i år.

For første gang, rumorganisation offentligt udgivet mere end halvdelen af de 2,7 millioner billeder taget af sin Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) teleskopet i løbet af sin mission at kortlægge hele himlen.

KLOGE lanceret i December 2009, og tilbragte 14 måneder scanning himlen i infrarødt lys, før du lukker det sidste februar. $320 millioner space telescope jages for asteroider og kometer, samt i fjernere kosmiske objekter, der er åbenbaret af deres svage glød. [Billeder fra NASA ‘ s WISE-Teleskop]

WISE ‘ s infrarøde øjne var især nyttigt for peering gennem tætte lag af støv til at fange fantastiske rum fotos af hidtil usete objekter i en hidtil uset detaljeringsgrad.

Den KLOGE team har udgivet 57 procent af himlen undersøgelse af KLOGE i denne to-dimensionale projektion af hele himlen. Fuzzy linje ned midt er vores galakse, Mælkevejen.
Credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA

Teleskopets observationer har været brugt af mission forskere, da de først begyndte at rulle ind, men det er første gang, en stor mængde af den data, der indsamles af KLOGE er ved at blive åbnet for offentligheden, herunder forskere, der ikke er tilknyttet projektet. Forskere forventer udvidet eksponering af de fotos, som vil gøre det muligt for en ny bølge af videnskabelige opdagelser.

“Fra i dag tusinder af nye øjne vil være på udkig på KLOGE data, og jeg forventer, at mange overraskelser,” missionen er principal investigator Edward (Ned) Wright, UCLA, sagde i en erklæring.

Mens kredser om Jorden i en polær bane, KLOGE taget billeder af fjerne galakser, og i nærheden asteroider. I løbet af sin embedsperiode, teleskopet undersøgte hele himlen omkring 1 1/2 times i fire forskellige bølgelængder af lys.

KLOGE opdagede 20 nye kometer, mere end 33.000 asteroider mellem Mars og Jupiter, og 133 nær-Jord-objekter (NEOs), som er asteroider, der kommer inden for 28 millioner miles (omkring 45 millioner kilometer) af Jorden.

De data frigivet i dag omfatter omkring 57 procent af de fotos, der er taget af KLOGE i løbet af sin mission, som NASA sagde embedsmænd. De resterende billeder vil blive frigivet til et online arkiv i foråret 2012.

“Vi er glade for, at de foreløbige data, der indeholder millioner af nyfundne objekter,” sagde Fengchuan Liu, projektleder for KLOG på NASA ‘ s Jet Propulsion Laboratory i Pasadena, Californien. “Men missionen er ikke slut endnu — den virkelige skat er den endelige katalog til rådighed for et år fra nu, som vil have dobbelt så mange kilder, som dækker hele himlen og nå endnu dybere ind i universet end dagens release.”

Så langt, den KLOGE mission har udgivet snesevis af farverige billeder af kosmos, hvor infrarødt lys er blevet tildelt farver, vi ser med vores øjne. Hele samlingen kan ses på http://wise.ssl.berkeley.edu/gallery_images.html.
    
Det offentlige arkiv for astronomer, der er online i http://wise2.ipac.caltech.edu/docs/release/prelim/index.html. Instruktioner for astronomi entusiaster, der ønsker at prøve deres hånd ved hjælp af arkivet er på http://wise.ssl.berkeley.edu/wise_image_service.html.

Du kan følge SPACE.com ledende forfatter Clara Moskowitz på Twitter @ClaraMoskowitz. Følg SPACE.com for det nyeste inden for rumforskning og-efterforskning nyheder på Twitter @Spacedotcom og på Facebook.

Redaktørens Anbefalinger

  • WISE Up: Space Billeder fra NASA ‘ s Sky-Kortlægning Telescope

  • 5 Grunde til at bekymre Sig Om Asteroider

  • Fotos: Asteroider i det Dybe Rum