April er fuldmåne Ankommer søndag Med Påske Navn

0
629

Astronaut Paolo Nespoli tog dette billede af månen om bord på den Internationale rumstation Marts 20, 2011, og skrev, “#Supermoon var spektakulære herfra!”
Kredit: ESA/NASA

Søndag (17 April) bringer os den første fuldmåne i den nye forårs sæson i den Nordlige Halvkugle, hvilket bringer en lunar glæde ved navn – i del – til Påske.

Den officielle øjeblik, at månen vil slå fuldt 10:44 pm EDT (7:44 pm PDT). Traditionelle navne for den fulde måner af det år, der er fundet i nogle publikationer, såsom Landmænd’ Almanak, og vi offentliggjort den komplette liste på SPACE.com tidligere i år.

Oprindelsen af disse navne er blevet sporet tilbage til native America, selvom de også kan have udviklet sig fra det gamle England eller, som Guy Ottewell, redaktør af den årlige publikation, “Astronomisk Kalender” antyder, en “writer’ s fancy.”

Traditionelt er April full moon, der er kendt som “Pink Moon,”angiveligt fordi græsset pink eller vilde jorden phlox er et af hurtigst udbredte blomster i foråret. Andre moniker var Fuld Spirende Græs Månen, det Æg, Månen, og – blandt kyst-stammer – den Fulde Fisk Månen, når den shad komme opstrøms for at gyde. [‘Supermoon’ Billeder fra Hele Verden]

Påske er fuldmåne twist

Den første full moon af foråret, men er normalt angivet som Paschal fuldmåne eller Paschal Sigt. Traditionelt, Påske er observeret på søndag efter Paschal fuldmåne. Så hvis Paschal Månens opstår på en søndag, og Påsken er den følgende søndag.

Efter disse himmelske regler, finder vi, at Påsken falder så tidligt som i Marts 22, og så sent som i April 25.

Pave Gregor XIII dekreterede i 1582 som en del af den Gregorianske kalender. Så i forhold til den nuværende kirkelige regler Påske i 2011 er at blive fejret næsten så sent, som det kan komme, April 24.

Interessant er imidlertid, at disse regler også, at forårsjævndøgn er fast på Marts 21, selvom der på de Europæiske breddegrader fra år 2008 gennem 2101 equinox vil ske senest den 20 Marts.

Derfor, der nogle gange kan være uoverensstemmelser mellem det kirkelige og astronomiske versioner til dating Påske.

I år 2038, for eksempel, equinox falder på 20 Marts med en fuldmåne til den næste dag, så astronomisk set, Påske skulle falde på 28 Marts samme år. I virkeligheden, dog, i overensstemmelse med de regler, der af Kirken, Påske i 2038 vil være observerede så sent som det overhovedet kan komme, 25 April!

At tilføje yderligere forvirring er, at der også er en “kirkelig” full moon, bestemmes ud fra kirkelige tabeller, og hvis datoen ikke nødvendigvis sammenfaldende med de “astronomiske” full Moon, som udelukkende er baseret på astronomiske beregninger. [Infographic: Jordens Moon Faser Forklares]

I 1981, for eksempel, fuldmåne fandt sted på søndag, 19 April, så Påsken skal have fundet sted på den følgende søndag, den 26 April. Men baseret på den kirkelige fuldmåne det fandt sted samme dag, som fuldmånen, 19 April!

Så, i praksis, datoen for Påsken er bestemt ikke fra astronomiske beregninger, men snarere fra andre formler, såsom Epachs og Gyldne Tal.

Siden begyndelsen af det 20 århundrede, et forslag til ændring af Påske til en fast ferie snarere end en bevægelig man har været udsendt, og i 1963 det Andet vatikankoncil er aftalt, forudsat en konsensus blandt Kristne kirker. Den anden søndag i April er blevet foreslået som den mest sandsynlige dato.

Foråret Modstykke til Harvest Moon

Traditionelt fuldmånen ccurring nærmeste til efterårsjævndøgn er traditionelt kaldes Harvest Moon. Hvad sætter Harvest Moon ud fra de andre er, at i stedet for stigende på sin normale gennemsnit på 50 minutter senere hver dag, ser det ud til at stige i næsten samme tid i flere nætter.

Men i direkte modsætning til Høsten, Full Moon, Paschal Full Moon ser ud til at stige betydeligt senere hver nat. Nedenfor har vi givet nogle eksempler for ti nordamerikanske byer.

Den lokale måneopgang gange for April 16, 17, 18, skal de midterste dato er, at den Paschal fuldmåne.

Denne tabel viser, måneopgang gange for 16-18 April, 2011, på North American steder.
Kredit: Joe Rao

Selv om der normalt månen stiger til omkring 50 minutter senere hver nat, i løbet af denne tre-nat interval for vores forholdsvis små stikprøver, kan vi se, at den stigende af månen kommer, at den gennemsnitlige, 77 minutter senere hver nat.

En hurtig undersøgelse af tabellen viser, at nat-til-nat forskellen er størst for de nordlige lokaliteter (Edmonton, som ligger på breddegrad 53.6 grader nord, ser månen kommer en fuld 90 minutter senere, i gennemsnit). I mellemtiden, forskellen er mindre i sydlig steder (mod Miami, Florida ligger på breddegrad 26ºN, den gennemsnitlige forskel er omkring 68 minutter).

Årsagen til denne sæson omstændighed er, at månen ser ud til at bevæge sig langs ekliptika, og på denne tid af året, når stigende, ekliptika gør sin største vinkel i forhold til horisonten for dem, der bor på den Nordlige Halvkugle.

I modsætning til dem, der lever på den Sydlige Halvkugle, ekliptika på denne tid af året ser ud til at stå i en mere skrå vinkel til den østlige horisont. Som sådan, er forskellen i den tid af månen er mærkbart mindre end gennemsnittet af 50 minutter per nat. I Sydney, Australien, for eksempel nat-til-nat forskel beløb til bare 40 minutter.

Nogle afsluttende tanker

For alle, der er med at gøre forberedelser til den kommende Påske ferie, her er noget at overveje: i Sidste måned, havde månen officielt slået fuld kun 29 timer 50 minutter senere end det rent faktisk gjorde, ville det have været udpeget som Paschal Månens og Påske ville allerede have fundet sted den 27 Marts.

Og mens much ado blev lavet om i nærheden af sammenfald af sidste måneds fuldmåne med perigee (det nærmeste punkt i sin bane i forhold til jorden) den fulde måne April 17, forekommer også tæt på perigee.

I dette tilfælde, perigee opstår omkring 21 timer, før månen bliver fuld. Dens afstand fra Jorden: 222,506 miles (358,090 kilometer) ligger mindre end en halv procent mere fjernt end sidste måned såkaldte “Super” moon. Så, som det var tilfældet i sidste måned, April fuldmåne vil synes at væven unormalt stort, når det stiger eller sæt, og vil medføre, at den daglige vifte af tidevand til at være mere ekstrem for et par dage efter fuldmåne.

Det er bare ikke betragtes som en “super” moon. Go figure …

Så mens denne April full moon vinder titlen af Paschal Månens med en margin på mindre end 30 timer, og det falder kort for at blive kaldt en “Super” månen ved blot at 941 miles (1,515 km); en afstand, at foranstaltninger, som er mindre end halvdelen af diameteren af månen selv!

Joe Rao fungerer som en instruktør, og gæsteforelæser på New York ‘ s Hayden Planetarium. Han skriver om astronomi til The New York Times og andre publikationer, og han er også en on-kamera meteorolog for Nyheder 12 Westchester, New York.

Redaktørens Anbefalinger

  • ‘Supermoon’ Billeder fra Hele Verden

  • Grafik: Jordens Moon Faser, Månedlige Månens cyklus

  • 10 Ting Du ikke Vidste Om Månen