Iran Siger, at Det Lanceret Nye Raket og Kapsel I Kredsløb

0
60

Denne stadig fra en video af Fars News Agency, der er sendt til Omid satellit-websted viser Safir-2 raket lanceringen i februar 2009.
Kredit: Omid-Lør/Fars News Agency.

Iran meddelte i dag (17 Marts) at det har lanceret en ny raket og rum-kapsel, som er designet til at bære en abe i kredsløb i henhold til landets statslige nyhedsbureau.

Ifølge Irans officielle Islamiske Republic News Agency, landet lanceret kapslen på en Kavoshgar-4 (“Explorer” i Persisk) raket tirsdag (15 Marts). IRNA anførtes, at “data og billeder” fra den kapsel, som var forventet at være sendt fra orbit 120 km (75 miles) over Jorden, rapporterede Reuters.

Lanceringen markerer et stort skridt fremad for Irans spæde plads program, og et bekymrende tegn for fremmede nationer, som frygter, at Iran er plads mål, der tager sigte på at udvikle rum våben. [Top 10 Plads Våben]

Selv om de nye rum-kapsel, som er konstrueret til befordring af levende væsener, der var ingen dyr i toget denne test lancering, IRNA og andre nyhedsbureauer rapporterede.

Iran har lanceret en rotte, to skildpadder og en orm på dens Kavoshgar-3 raket i februar 2010, nationen sagde. I 2009, den Iranske rumfarts agentur a telekommunikation satellit ombord sin Safir-2 raket.

Den nye plads kapsel og Kavoshgar-4 raket begge blev afsløret, at Iran ‘ s Præsident Mahmoud Ahmadinejad i begyndelsen af februar, Agence France Presse rapporteret.

I sidste ende, at Iran har sagt, at det har til formål at lancere et menneske ud i rummet senest i 2020, og til at sætte en astronaut på månen inden udgangen af 2025. Den Islamiske republik benægter militære motiver for sin plads program, men Vestlige lande frygter, at Iran er på vej mod at udvikle et ballistisk missil i stand til at deployere en nuklear sprænghoved.

Sidste års lancering af Kavoshgar-3 raket fik Usa til at kalde det en “provokerende handling”.

Analytikere siger, at Iran er plads mål er sandsynligvis både videnskabelige og militaristiske, og programmet giver mulighed for nationen at bygge prestige blandt venner og fjender ens.

“De vil helt klart bruge teknologi med dobbelt anvendelse for en militær oprustning, og så længe de mindst fuske i den bemandede rumfart, de får fordelagtig presseomtale på, at så godt,” Joan Johnson-Freese, en professor i Nationale sikkerhedsstudier på Naval War College i Newport, R. I., fortalte SPACE.com i November.

Før sin seneste serie af de succesrige lanceringer, Iran er efter sigende havde flere raketter mislykkes, herunder den første opsendelse forsøg på Safir (“Ambassador”) booster i August 2008.

Du kan følge SPACE.com ledende forfatter Clara Moskowitz på Twitter @ClaraMoskowitz. Følg SPACE.com for det nyeste inden for rumforskning og-efterforskning nyheder på Twitter @Spacedotcomand på Facebook.

Redaktørens Anbefalinger

  • Top 10 Plads Våben

  • Fotos: Air Force Lancerer 2nd Hemmelighed X-37B Mission

  • Irans rumprogram: Masser af Snak, men en Chance for at Skinne