Vem blir Prince ‘ s millions?

0
32

Prince mest minnesvärda låtar

Prinsen hade inga barn, hans föräldrar är båda döda, och han var frånskild två gånger. Så som kommer att ärva sina miljoner?

Prince var en noggrann planner, en tankeväckande affärsman och väl insatt i juridiska frågor (musik-relaterade och kära, i alla fall), men det är fortfarande oklart om han hade en kommer. Talesmän för stjärniga avböjt att kommentera på planer för sin egendom.

Men om han gjorde dö utan kommer, Minnesota lagen säger att hans egendom skulle gå till hans syster och hans halvsyskon, enligt estate planner Danielle Mayoras, författare av “Trial and Arvingar”, en bok om uppmärksammade strider över kändisar förmögenheter.

Utan en vilja, kontroll av Prince ‘ s varumärke, inklusive hans skivbolag och tusentals outgivna låtar, skulle sannolikt överföras till hans syskon, sade Mayoras, som inte är inblandad med prinsens egendom.

“Om Prinsen inte har en vilja, kan det bli mycket kaotisk,” Mayoras sagt. “Om han inte har en plan, han skulle lämna det till slumpen.”

Prince var en mångmiljonär, med ett värdefullt varumärke, ett framgångsrikt skivbolag som heter NPG och Paisley Park studio. Han gjorde de flesta av sina pengar från royalties från hans låtar och låtar han skrivit för andra artister.

Rikedom tracker Celebrity Net Worth, sade Prins var värt $300 miljoner, även om siffrorna kan variera.

Vad som är klart är att Prince ‘ s estate är mer värt nu än det var den dagen han dog. Nielsen rapporterade att Prince ‘ s album försäljningen med nästan 600 000 personer i tre dagar efter att han dött, och människor har köpt 2,3 miljoner låtar under span. Det är på toppen av royalties som han fick för online streaming, även om väldigt få Prins låtar finns tillgängliga på tjänster som Spotify.

Relaterat: Prince ‘Purple Rain’ återvänder till den stora skärmen

Även om Prinsen hade en kändis estate överföringar kan vara rörigt. Potentiella dödsbo ibland komma ut ur skogen för att kräva en del av döda kändisar’ rikedom.

Vem är Tyka Nelson?

Tyka Nelson, Prince ‘ s syster, och erbjuder en ros utanför Paisley Park.

Personer nära Prince säger att hans relation med hans syskon var ansträngd ibland.

Prince ‘ s helsyster Tyka är två år yngre än sin bror. Syskon är födda för att Mattie Baker, en jazz-sångerska och musiker som träffade jazz pianisten John Nelson på en club i Minneapolis 1950-talet. Paret splittras när de två barnen var små.

Att växa upp, Prince och hans syster sade att har varit nära, att dela en kärlek till musik.

“I början, min bror skulle spela piano och jag skulle sjunga, eftersom det är vad min mamma och pappa gjorde,” Tyka Nelson berättade Staden Sidor under 2008.

Som Prins, Tyka var blyg och blev en låtskrivare, penning hennes första låt vid 10 års ålder. Men vid 16 års ålder var hon en skenande medan hennes äldre bror var på väg till berömmelse med ett nytt skivkontrakt.

Tumultartade år och missbruk följs, sade hon. Under 2003 har hon in rehab med hjälp av Prince, sade hon till Staden Sidor.

“För en lång tid jag inte vill leva,” sade Nelson, som blev en hängiven Kristen och släppte ett album av andliga låtar med titeln “A Brand New Me” i 2008.

Medan paret ville inte samarbeta professionellt, man säger att de har vuxit närmare under senare år.

Prinsen har också flera halv syskon, inklusive Duane Nelson, tidigare chef för säkerhet vid Paisley Park som sägs ha dött under 2013.

CNNMoney (New York) Först publicerad 25 April 2016: 12:29 PM ET