Afsløret: Saudi-Arabien ejer $117 milliarder af USA ‘ s gæld

0
116

Saudi-Arabien er spændingerne med USA forstørret af billig olie

En af de største mysterier i den globale økonomi var netop afsløret, Hvor meget den AMERIKANSKE gæld, Saudi-Arabien ejer.

Saudi-Arabien oplagret $116.8 milliarder af AMERIKANSKE Statsobligationer som i Marts, Finansministeriet annonceret på mandag, sluttede fire årtier for at holde figuren hemmelighed.

Det gør Saudi-Arabien de 13 største udenlandske indehaveren af den AMERIKANSKE gæld, men godt bag den $1 trillion-plus ejes af Kina og Japan hver. Den Saudi-figur blev første gang rapporteret af Bloomberg News, der er baseret på en Freedom of Information Act anmodning.

I modsætning til de fleste andre store ejere af den AMERIKANSKE gæld, Finansministeriet holdt Saudi-Arabien er præcis bedrifter hemmelige siden 1970’erne. Saudi-bedrifter blev slået sammen med de andre olie-eksporterende lande, herunder Venezuela og Irak.

Men denne politik er endt på en mandag som Finansministeriet oplyst præcis bedrifter med specifikke lande, der tidligere var samlet. En Treasury embedsmand fortalte CNNMoney flytningen blev foretaget efter en gennemgang med henblik på at forsøge at give mere “omfattende og gennemsigtig” data.

Det nye Finansministerium rapport viste også, at Cayman Islands, et land, der er mindre end 60.000 mennesker, der ejes $265 milliarder af AMERIKANSKE Statsobligationer, som af Marts. Det er den tredje-højeste sum i verden, og en afspejling af landets status som en vigtig skattely. Cayman Islands har ikke en selskabsskat, fremme multinationale selskaber til at gemme store summer af penge der for at undgå skatter.

Ligeledes, Bermuda, en anden populær skattely, sidder på $63 milliarder dollars af den AMERIKANSKE gæld. Tidligere har både Cayman Islands og Bermuda blev slået sammen i en gruppe af Caribien bank center nationer.

Det er muligt, at Saudi-Arabien ejer selv flere AMERIKANSKE gæld, end hvad der blev afsløret på mandag. Det er fordi Saudi-Arabien ‘ s centralbank, der er anført eje $587 mia valutareserver i Marts. Typisk, centralbanker park størstedelen af deres valutareserver i AMERIKANSKE Statsobligationer. Med andre ord, tal ikke rigtig tilføje op.

Én mulighed: Saudi-Arabien kunne være at tage en side ud af Kina ‘ s playbook. Mange analytikere mener, Kina ejer den AMERIKANSKE gæld gennem frihedsstraf konti i Belgien, som er et relativt lille land, der er opført eje over $154 milliarder af AMERIKANSKE Statsobligationer, som af Marts.

Relateret: Hvem ejer Usa ‘ s gæld?

Den Saudi-mysteriet havde fået større betydning i de seneste måneder. Siden slutningen af 2014 Saudierne har brændt for gennem mere end $130 milliarder af valutareserver-mest sandsynligt, herunder AMERIKANSKE gæld-til at hjælpe med at håndtere nedbrud i oliepriserne. The Treasury Department sagde Saudi-Arabien ‘ s AMERIKANSKE gæld beholdning af $116.8 milliarder ned fra $123.6 milliarder i januar.

Derudover, de stigende spændinger mellem USA og Saudi-Arabien førte riget til at gøre en nylig chokerende trussel. Kilder fortalte CNN i April, at Saudi-Arabien truede med at sælge ud af Amerikanske aktiver, hvis Kongressen et lovforslag, der ville tillade 9/11 ofre til at sagsøge udenlandske regeringer. En Saudi-kilde på det tidspunkt, fortalte CNNMoney, at riget var “alvorlige” om denne trussel.

Dumping en stor sum af AMERIKANSKE Statsobligationer på en gang kan forårsage, at de værdipapirer, tank, potentielt destabilisere det globale finansielle markeder. Det kunne også alvorligt til skade Saudi-Arabien ‘ s egne finanser, hvilket mange eksperter til at konkludere, truslen var tom.

CNNMoney (New York) Først udgivet Maj 16, 2016: 2:33 PM ET