Apple får nye kryptering patent – samtidig som den bekjemper FBI

0
58

Apple vs. FBI: en tidslinje

Den AMERIKANSKE regjeringen har gitt Apple patent for en ny type kryptering-akkurat som selskapet kjemper mot FBI i retten over kryptering i sine produkter.

I sin søknad til U.S. Patent and Trademark Office, Apple beskriver en metode for å kryptere data som gjør låser enda vanskeligere å knekke.

Apple kaller det en “multi-blokk kryptografiske drift.” Detaljene er både svært teknisk og vag, men de hint om en metode for Apple å holde folk fra piratkopiering media ved å lage ulovlige kopier av digital musikk, bilder og videoer.

“De gjør noen ting for å gjøre kryptering raskere… og gjøre det vanskelig for noen å gjenopprette krypteringsnøkkelen ved omvendt utvikling (reverse engineering-kode,” sa Matthew Green, som underviser kryptografi og datasikkerhet ved Johns Hopkins University og gjennomgått programmet.

Enda viktigere, dette patentet viser at teknologien bransjen er å arbeide for sterkere låser — selv som politi er krevende svakere seg.

Patentet ble først dukket opp ved juridisk teknologi fast ClientSide.

Apple sier den nåværende AMERIKANSKE regjeringen-godkjent Advanced Encryption Standard ikke går langt nok. Det beskytter informasjon. Men det er en svakhet: en potensiell entry point hvis en person har “privilegert tilgang” til systemet implementering av låsen selv.

Apple har søkt om patent dette i September. 16, 2014. U.S. Patent and Trademark Office godkjent det på torsdag.

Forbedret teknologiske låser er et spesielt sensitivt tema akkurat nå.

Kryptering er gir enestående nye nivåer av personvern og sikkerhet — å holde data ut av hendene opprettholdelse av lov og orden også. FBI bekymringer som bedre personvern verktøy hjelper terrorister skjule planer av “å bli mørkt.”

Det er det som er drivkraften bak gjeldende juridisk kamp mellom Apple og FBI.

FBI, som undersøker San Bernardino opptak som drepte 14 mennesker, er krav til at selskapet oppretter en svakere versjon av sin programvare-en enestående trinn som Apple sier kunne ha vidtrekkende konsekvenser. FBI da ønsker Apple å injisere den nye koden på iPhone 5C av de døde shooter, slik at politiet til å bryte inn.

I mellomtiden, Apple sier at staten kan ikke tvinge den til å skrive programkode.

Forbedringer i kryptering, som denne nye patent, faller i tråd med Apples stadige forbedringer i sikkerhet — og sitt neste mål: å lage en ubrytelig iPhone.

CNNMoney (New York) Første gang publisert 17 Mars 2016: 2:34 PM ET