Star ‘ s Planeter, der Måske Har Bjerge af Diamanter

0
47

Dette 1997 billede af the circumstellar disk omkring den sydlige stjernede Beta Pictoris viser (i falske farver) lys, der reflekteres af støv omkring den unge stjerne ved infrarøde bølgelængder. Disken er meget tæt på kanten. Beta-Pic-disk er meget sandsynligt, at et spædbarn sol-systemet i processen med at danne terrestriske planeter.
Kredit: Jean-Luc Beuzit, et al. Grenoble-Observatoriet, Det Europæiske Syd Observatorium

Forskere har fundet store mængder af kulstof gas i en nyligt danner solar system around Beta Pictoris, en nærliggende unge stjerne.

Den konstatering, som angivet i det 8 juni i tidsskriftet Nature, forklarer, hvorfor star ‘ s planet-der udgør affald disk er indhyllet i en tyk sky af gas. Dette er et mysterium, der har ærgerlig forskere for år. Ifølge teorien, den gas, der ikke burde være der.

“Stjernens stråling, bør blæser gassen væk,” sagde undersøgelse team-medlem Aki Roberge af NASA Goddard Space Flight Center i Maryland.

Men kulstof har specifikke atomic særheder at gøre sig immun over for de fleste af den energi, der strømmer ud af stjernen som lys. Som en spøgelsesagtig tåge, der ikke er vind, som kan sprede, kulstof-rige gas, som omkranser Beta Pictoris er ligeglade med de gale-som solstråling buldrende gennem det.

Det nye fund rejser muligheden for, at der i et par millioner år, Beta Pictoris kunne være hjemme til bizarre fremmede verdener, der lyder som noget, der blev udtænkt af astronomer, der har læst alt for meget science fiction.

“Hvis kulstof-rige verdener er der dannes i Beta Pictoris, kan de være beklædt med tjære og røg, med bjerge lavet af kæmpe diamanter,” sagde Marc Kuchner, en ekspert på planeter også fra Goddard. Kuchner, som ikke var involveret i undersøgelsen, sagde, at “livet på sådan en planet, der er ikke usandsynligt, men det ville helt sikkert være eksotisk.”

 

Beta Pic

Beta Pictoris—eller blot Beta-Pic til at astronomer—ligger omkring 60 lysår væk. Det er næsten dobbelt så stor som vores Sol, og mindre end 20 millioner år gamle. Forskere havde tidligere troet, at gas omkring den unge stjerne havde en lignende element sammensætning til gas, i vores eget solsystem.

Grunden til den gas, der kunne modstå Beta Pic ‘ s stærke stjernernes vindstød var der nogle skjulte masse af brint eller andre gas var der handler om at “bremse” udstrømning, i henhold til den tidligere tænkning.

Men det nye fund, gjort af NASA ‘ s Langt Ultraviolet Spektroskopi Explorer (SIKRING), og data fra Hubble Space Telescope, afslører, at bremsning materiale er faktisk kulstof, som er meget rigelige i Beta Pic i forhold til andre elementer.

Kulstof, der ikke føler sig stærk stråling pres fra Beta-Pic ‘ s light den måde, at andre tungere grundstoffer såsom nikkel og jern gør. Det absorberer mest kraftigt i langt ultraviolet sortiment—til et band, der Beta-Pic ikke udstråler meget i.

 

Som science-fiction

Forskere tror, at det kulstof, der er dannet under sammenstød med asteroider og kometer, der i Beta Pic ‘ s snavs disk med hinanden. Til denne forklaring til at arbejde, men de asteroider og kometer, der ville nødt til at være meget kulstof-rige sig selv, men indtil videre er det dem, har forskerne analyseret i vores solsystem ikke passer til dette kriterium.

Dette efterlader to muligheder, siger forskere. Den første er, at asteroider og kometer omkring Beta Pic indeholder mere kulstof-rige materialer som grafit og metan end dem i vores solsystem.

Dette kunne være interessante konsekvenser for fremtiden planeter, der dannes omkring Beta-Pic. Rocky organer, som kometer og asteroider, der menes at være byggestenene i det terrestriske Jorden-lignende planeter. I henhold til standarden “core accretion” modeller for planetdannelse, disse rocky organer, der kolliderer og klumpe sig sammen, vokser sig større og større, indtil de når planethood.

Hvis den planetariske byggesten i Beta-Pic er fundamentalt forskellige fra dem, der herskede i vores tidlige solsystem, så eventuelle planeter, der dannes, vil der også være forskellige—måske så radikalt.

“Det kan i sidste ende føre til skabelse af meget eksotiske planeter, som ligner dem i realm af science fiction, næsten,” fortalte Roberge SPACE.com.

I tillæg til diamant bjerge, såsom planeter, der måske også har methan-atmosfære ligesom Saturns måne Titan.

En anden forklaring

Den anden mulighed er, at asteroider og kometer omkring Beta Pic kun vises eksotiske, fordi de er unge. Ifølge dette scenario, asteroider og kometer, der i vores eget solsystem blev også kulstof-rige for længe siden, men deres kompositioner ændret sig over tid på grund af nogle ukendte processen.

Dette ville betyde, at Beta-Pic ‘ s sol-systemet er et tæt analog af, hvad vores tidlige solsystem var ligesom og at den fremtidige planeter, der dannes der måske en dag ligner dem her.

“Vi kunne observere processer, der fandt sted tidligt i vores solsystems udvikling,” sagde undersøgelse team-medlem Alycia Weinberger fra Carnegie Institution of Washington.

Dette scenario har interessante konsekvenser for udviklingen af liv på Jorden, siger forskere.

Forskere mener, at asteroider og kometer, der bombarderede tidligt Jorden for de første få millioner år efter, at den er dannet af. Denne konstante pummeling var en god ting i det lange løb, fordi det leveret stort set alle vand og organisk materiale til Jorden, der gør livet muligt.

Hvis kometer og asteroider, der er indeholdt mere kulstof i vores solsystem ‘ s barndom, end de gør nu, så er det mere organisk materiale, der kunne have været leveret til begyndelsen af Jorden, end man tidligere troede.

Roberge sagde, at forskere bliver nødt til at afvente implementering af nogle af fremtidens uv-rumteleskop til at teste, hvilken af disse to forklaringer er sande. Atacama Large Millimeter Array, en jord-baseret radio telescope planlagt til færdiggørelse i 2012 også kan arbejde, sagde hun.

  • Tak fordi Stjernerne for Kulstof-Baseret Liv
  • Diamanter er Lavet af Stjernestøv, Siger Papir
  • Solar System Makeover: Wild Ny Teori for Bygning Planeter
  • Tegn på et Andet solsystem Som Vores
  • Lille Klippeplanet Fundet Kredser Om En Almindelig Stjerne
  • Missing Link Spottet i planetdannelse