Kinas centralbank ønsker privat kapital til grønne investeringer

0
66

Midt igangværende volatilitet i Kinesiske og globale markeder, People ‘ s Bank of China (PBOC) opfordrer investorer til at spille en større rolle i den grønne finansiering, dvs slipper af privat kapital til at finansiere miljøprojekter og ren teknologi.

Set CNBC på torsdag, PBOC cheføkonom Ma Jun sagde, at verdens næststørste økonomi kræver 2-4 milliarder renminbi ($315-630 milliarder) i grønne investeringer til ansigt nationale miljømæssige udfordringer, der strækker sig fra luft-og vandforurening til jordforurening.

Men regeringen alene kan ikke bære de omkostninger, advarede han.

“Den offentlige sektor kan kun give et maksimalt 15 procent [af 2-4 milliarder renminbi], så de fleste bliver nødt til at komme fra den private sektor….Det finansielle system har til at spille en rolle i at mobilisere privat kapital til grønne investeringer.”

Så, i hvilken form skulle den have?

Ifølge Jun, de vigtigste kanaler vil være gennem banksystemet og en grøn obligationsmarkedet.

De kinesiske banker er allerede rettet mod miljømæssige sektorer i deres udlån praksis—et træk, der er ved at vinde momentum i hele Asien. Singaporeanske bankerne forventes at følge trop inden 2017, mens Indonesien annonceret planer om sidste år at gøre, grøn finansiering obligatorisk for bankerne ved 2018.

Lintao Zhang – Getty Images

I slutningen af sidste år, Beijing effektivt lanceret sin lokale valuta grønne obligationsmarkedet ved at offentliggøre et sæt af standarder og retningslinjer, der er kendt som den Grønne Finansielle Bond-Direktiv. Initiativet blev hilst velkommen af mange, med World Resources Institute forudser, at det vil udmønte sig i mere low-carbon projekter, herunder vedvarende energi og offentlig transport systemer, som et resultat.

Men selv som investorer i stigende grad sky mere risikobetonede aktiver, den PBOC mener, efterspørgslen efter grønne gælden vil forblive intakt.

“Undersøgelser viser, grønne obligationer udføre en lige eller bedre end almindelige obligationer i [Kinesiske] marked, og dette vil blive vist i fremtiden.”

Apple går grøn med bond

Grønne obligationer i øjeblikket udgør mindre end 1 procent af den samlede global fixed-income-markedet, men Jun forventer, at der for at øge går fremad.

“Potentialet for grøn obligation investeringer i rammerne for ansvarlige investeringer, er meget stor. Tempoet i den globale vækst, for eksempel, gik fra $3 milliarder udstedelse for et par år siden til $42 millioner sidste år. Dette år, vil vi se endnu stærkere vækst.”

I sidste ende, mener han, grønne investeringer kan være en velkommen pick-me-up til Kina.

“Vækst i efterspørgslen efter grønne er meget stærkere end den generelle økonomiske vækst. Vækstpotentialet i [grøn] områder kunne være 10-15 procent per år. Tilstrækkelig finansiering vil hjælpe med at realisere dette potentiale vækst og igen, understøtte økonomien.”

—Følg CNBC International på Twitter og Facebook.