Indien står over for store udgifter dilemmaer i 2016 Budget

0
115

Sonu Mehta | Hindustan Gange | Getty Images
Indiske finansminister Arun Jaitley

Budgettering i en massiv økonomi som Indien er ingen let sag, men dette års opgave er især hårdt for finansminister Arun Jaitley.

Den globale økonomi er stammen, rupee er inden slående afstand af et rekordlavt niveau mod dollar og investorer frustrerede over regeringens stå reformproces er narrer ud midler fra aktiemarkedet, der fører til portefølje udstrømning af 2 milliarder dollars så langt ud i 2016, ifølge DBS.

Alt dette giver en dyster baggrund for mandagens årlige budget, en vigtig politisk begivenhed, som regeringen skitserer sine udgifter planer for regnskabsår (April-Marts i Indiens tilfælde), bebuder ændringer til komplekse skatteregler og ofte introducerer nye udenlandske investeringer regler.

Jaitley skal nu beslutte, om han ønsker at afstive de offentlige finanser eller øge landets knirkende infrastruktur og reparation balance af statsdrevne banker, der lider af lån gået sur.

I sidste uge, finansministeriet proklamerede budgettet vil gøre Indien til en oase af stabilitet midt i den nuværende globale krise. Ja, med mere end 7 procent årlig økonomisk vækst i 2015, den nation, der skiller sig ud blandt både udviklede og emerging markets, men det er endnu uvist, om New Delhi kan opretholde tempoet.

Offentlige finanser

Finanspolitisk konsolidering er måske den mest presserende element i dette års budget. Den debat er, om Jaitley bør fastholde den nuværende finanspolitik underskuddet på 3,5 procent af bruttonationalproduktet (BNP) eller ved at løfte det. Tidligere kunne styne vækst, mens sidstnævnte kunne skubbe op låneomkostninger.

HSBC forventer, at Jaitley at vælge en større underskud på 3,6 3,9 procent området, for at imødekomme montering udgifter pres, såsom $16 milliarder løn vandretur for tjenestemænd, der anbefales af den Syvende Betale Kommissionen. Mens det er en kortsigtet incitament til vækst, de langsigtede konsekvenser er alvorlige.

Glem Kina? Indien rapporter højere BNP

“En højere finanspolitisk impuls kan blive mødt med en vis grad af fortrængning,” HSBC forklaret i en nylig rapport, der refererer til et fænomen, hvor højere offentlige udgifter skubber op renter og reducerer de private investeringer.

“Desuden er de offentlige gældskvoter er sandsynligt, at kryds højere. En troværdig diskussion om kvaliteten af udgifter og fremtidige konsolidering vil blive kritisk, især fordi 2017-2018 [underskud] mål på 3 procent er endnu mere udfordrende.”

DBS økonom Radhika Rao enige, om, at enhver overskridelse af udgifter ud på 3,8 til 3,9 procent af BNP ville afspore de seneste konsolidering-budget underskud er indsnævret i de seneste fem på hinanden følgende år-og trække ire af kreditvurderingsbureauer.

Moody ‘s, som satser Indien på bare et hak over “junk” – status, har sagt, at det kun er på udkig efter en beskeden reduktion af underskuddet.

Infrastruktur

Det andet dilemma for Jaitley er infrastruktur, sandsynligvis et andet centralt element i mandag ‘ s budget.

Økonomer er bekymrede for, at Betale Kommissionens godkendelse for højere lønninger kunne begrænse pantsætning af midler til at opgradere smuldrende infrastruktur.

Fordele for borgerne til side, bedre veje og jernbaner løfte en økonomisk saltvandsindsprøjtning så godt, da infrastruktur, der tegner sig for 38 procent af den samlede industrielle produktion, BNP Paribas skøn.

Banker

Jaitley vil også nødt til at tage hensyn til rekapitalisering af staten långivere i sin planlægning.

Reserve Bank of India (RBI) har krævet, banker genkende dårlig gæld i Marts, efter som regeringen har lovet en injektion af 250 milliarder rupees ($4 milliarder) i disse banker, med mere kan forventes fra private kapital.

Alt understregede lån lå på $99 milliarder i September, Reuters rapporterede i denne uge, med henvisning til den officielle statistik.

Men i sidste måned, RBI chef Raghuram Rajan bedt om New Delhi til mere end det dobbelte af dets bidrag, der peger ud af, at det nuværende pant kan være utilstrækkelig.

Flere oplysninger om bank-reformen, herunder syv-strenget program, kendt som “Indradhanush” (regnbuen i Hindi), og oprettelsen af et holdingselskab struktur for statens långivere, vil også være positivt udvikling på mandag, HSBC, sagde.

Udvikling af landdistrikter

Dæmpet efterspørgslen i landdistrikterne er en anden bekostning faktor.

Dårlig monsunen og svage landbrugspriserne har ondt købekraft af landsbyboere, og budgettet kunne løse dette ved at annoncere sikkerhedsnet foranstaltninger, såsom afgrøde, forsikring, HSBC, sagde.

Olie er nede, så hvorfor ikke Asiatiske forbrugere glad?

Konsekvenser

Hvis mandagens budget betragtes som en succes, kunne det markere en tilbagevenden af Modi mania.

“Hvis Modi får sit budget er korrekt, rekapitalisere bankerne, og har et mål om fortsat vækst, Indien udgør en stor mulighed for investorer i løbet af de næste par år,” Brian Jacobsen, chef portefølje strateg hos Wells Fargo Fordel Midler fortalte CNBC i denne uge.

“Uden for Usa, jeg vil stadig sætte Indien op der, som værende én med de muligheder, der … [og] nye Europa.”

—Følg CNBC International på Twitter og Facebook.