Ufødte Stjernede Afsløret

0
53

Optical image (øverst til venstre) af L1014 viser, at emission af støv og nedfældning, protostjerne. Øverst til højre er en 3-farve i billedet ved hjælp af Spitzer data, farve-kodet af bølgelængde. Nederst til venstre er den 8-micron-kun billede, nederst, midten er en nær-infrarødt billede fra MMT, der afslører en spredt lys-tågen, der typisk ses omkring unge stjerner objekter, der menes at være på grund af et hulrum evakueret af en udstrømning. Nederst til højre viser en bipolar udstrømning.
Kredit: Tyler Bourke & Tracy Huard (CfA)

En plads sky, der er karakterløs på ydersiden indeholder en stjerne, ved at blive født, har astronomer fundet ved nærmere eftersyn.

Formålet var i første omgang, der er klassificeret som starless, så forskerne blev overraskede, da en svag infrarødt lys blev fundet i sin kerne.

Stjernen kan være runt i kuldet, men

Stjernen er cool og svage, der skinner på omkring 1/20th styrken af Solen. Det kan vokse ind i en fuld-blow star-når den er fuldt udviklet, eller det kan gå i stå, og bliver en brun dværg, en form for mislykkede stjerner, der strækker sig over grænsen mellem planet og stjerne.

Når stjerner bliver født, er materiale, der flyder udad. Med denne stjerne, der er 10 gange mindre ting, der kommer ud, end fra nogen lignende objekt. Det tyder på, at den lave vægt, sagde astronomer ved Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA).

Formålet er omkring 25 gange tungere end Jupiter, er det område, der ville gøre en brun dværg. Men forskerne ved ikke, om det vil afhente mere masse, før processen er færdig.

Men astronomer har ikke set alle aspekter af starbirth, fordi aktiviteten er typisk begravet inde i en natal sky af gas og støv.

“De mest flygtige del af stjernedannelse i det øjeblik er født,” sagde CfA astronom Phil Myers. “For at svare på, hvordan det sker, skal du eksempler på meget små systemer. Dette system er kun omkring 10.000 til 100.000 år
gamle-en baby, for så vidt som stjerner eller brune dværge gå.”

Den gådefulde objekt, inde i en sky navne L1014, blev opdaget ved hjælp af NASA ‘ s Spitzer Space Telescope. Det ser inde med Submillimeter Array (SMA) i Hawaii. De observationer, der blev annonceret i sidste uge.

“De SMA spottet det, som ingen enkelt-parabol-teleskopet kunne se,” sagde CfA astronom Tyler Bourke.

Objektet ligger 600 lysår væk i stjernebilledet Cygnus Svanen.

Nær-infrarøde observationer af MMT-Observatoriet i Arizona afslørede en spredt lys tåge, der omgiver den svage centrale objekt i L1014. “Lyset fra objektet er hoppen off omkringliggende skyer af støv og mod os,” sagde CfA astronom Tracy Huard, der tog MMT billeder. “Refleksion tåge, som det er et fingeraftryk af et indlejret objekt.”

Ved at studere svage, unge objekter som dette, astronomer håber at lære mere om de tidlige faser i dannelsen af nye stjerner.

Denne artikel er en del af SPACE.com’s ugentlige Mysterium mandag-serien.

  • Hvordan en Stjerne er Født: Skyer Lift på Manglende Link
  • Hubble-Billederne Viser, Fødsel og Død i stjernefødeklinik
  • Oprindelse Afsløret: Solen og Jorden, der er Født midt i Kaos