Satellitt Våknet fra 11-Måneders Lur

0
39

En satellitt som har sovet i 11 måneder har vært våknet, slik at det kan se en komet virkningen at NASA planer for juli 3-4.

Etter mer enn fem år på jobben, Submillimeter Bølge Astronomi Satellitt (SWAS) ble satt til å sove siste året, mens det fortsatte å bane rundt jorden. Blant SWAS prestasjoner var å finne en sverm av kometer rundt en aldrende red giant stjerne.

“Vi visste at det var liv igjen i SWAS,” sa SWAS Principal Investigator Gary Melnick av Harvard-Smithsonian Center for Astrofysikk. “SWAS evne til å oppdage utslipp fra vann overbevist oss om at vi kunne bidra til en bredere forståelse av kometer som genereres av denne hendelsen. Denne gang-in-a-lifetime arrangementet var bare for fristende å gå forbi.”

Nasas Deep Impact sonden vil slippe en probe for å kollidere med kometen Tempel 1 tidlig om morgenen av juli 4 (sent på kvelden på den AMERIKANSKE vestkysten). Den impactor, omtrent på størrelse med en vaskemaskin, er forventet å skaffe seg et krater i comet og sparke opp primordial gass og støv låst inne.

Den Dype Virkningen mothership vil observere arrangementet, som vil store teleskoper rundt om i verden og i verdensrommet.

Nå SWAS vil bidra til den mengde data som forskere håper vil låse opp hemmeligheter av comet struktur og sammensetning.

Kometer er laget av vann-is og steinete materiale, pluss en lang liste av kjemikalier. Men forskerne vet ikke hva alt er i kometer eller hvor solid de er.

“Fordi en komet består hovedsakelig av is og stein, vann er den mest tallrike molekyl utgitt av en komet. Alt annet vaporizing fra comet er målt i forhold til mengden av vann,” sa Melnick. “Vann er gullstandarden for kometer, for så å vite hvor mye vann som blir gitt per sekund er en veldig nyttig opplysning.”

Allerede SWAS tar mål av kometen Tempel 1. Comet er løse ut om 730 pounds av vann per sekund, som er på beskjedne cometary standarder, tjenestemenn sa i dag. Satellitten vil se Tempel 1 til og med August.

  • Deep Impact: Viewer ‘ s Guide og Nyheter