Konkurrencen om at Vælge Timing af SOHO ‘ s 1,000 th Komet

0
35

Komet Bradfield, som også var synlig for natten skywatchers, fremviste et lyst hoved og hale i SOHO i løbet af fem dage i April, 2004. Billede
Credit: NASA/ESA/SOHO

De mest produktive komet-hunter i historien, der for nylig gjort sin 900: e opdagelsen af en frossen besøgende til det indre solsystem, en klump is og rock jagende usikkert tæt på Solen.

For at fejre denne præstation af rumsonden SOHO, dets aktører har begyndt en konkurrence for offentligheden til at vælge tidspunktet for opdagelsen af Nej 1,000, embedsmænd fortalte SPACE.com.

Vinderen vil modtage en SolarMax DVD, en SOHO-T-shirt -, sol-visning briller, og meget mere. Præmier vil blive uddelt for anden og tredje plads, også. SOHO er et fælles projekt mellem NASA og det Europæiske Rum Agentur.

Lænestol astronomi

Blev lanceret i 1995, SOHO var ikke designet til at finde kometer. Dets vigtigste opgave er at overvåge Solen. Det har været døden nær tre gange, men stadig er det primære værktøj til at afsløre de udbrud, der kan true med satellitter og selv elnet på Jorden.

Craft instrumenter blokere for Solens vigtigste disk, så der kan tages billeder af solens atmosfære og omkringliggende plads-steder, der er ellers stort set observerbar.

SOHO-billeder er indsendt til Internettet på en næsten-live grundlag. Kometer, der ellers ville gå upåagtet hen vise sig tydeligt. På sådan en tæt tilgang, frosne vand og andre kemikalier er hurtigt kogt ned af en komet, frigive rocky korn også. Alt dette materiale danner en hale, der strækker sig yndefuldt væk fra Solen og er glimrende belyst.

Lænestol astronomer fundet ud tidligt, at de kunne bruge billederne til at opdage kometer. Mere end 75 procent af 900-opdagelser, der hidtil har været fremstillet af amatører. Nogle af de frosne beboere er opslugt af Solen, kort efter at de er opdaget. Andre bue rundt om Solen, og skyde tilbage ud til det ydre solsystem.

Andre kometer opdaget uden SOHO, såsom en navngivne Kudo-Fujikawa, har til tider været set i real time web surfere som de dramatisk skåret på tværs af SOHO ‘ s synsfelt. I 2003, en komet opkaldt PÆN, hvis vejen foran SOHO kameraer var godt forudsagt, blev klasket af en sol storm, den første begivenhed, der nogensinde er registreret.

Enter for at vinde

Den konkurrence, vil vinderen være den person, der gætter tættest på den dato og det tidspunkt, hvor comet Nej 1,000 når sit punkt, der er tættest på Solen. Astronomer kalder denne perihelion, og det vil ske inden for et par dage før eller efter den comet ‘ s discovery.

Konkurrencen løber nu gennem 15 Maj, 2005. Embedsmænd projektet, at de 1.000 th opdagelse vil opstå engang i mellem juni og oktober.

For at hjælpe konkurrence deltagerne til at foretage fremskrivninger, SOHO forskere, der tilbydes på denne tidsplan for opdagelsen milepæle (comet antal/datoen for opdagelsen) så langt:

100: Feb. 4, 2000
200: Aug. 31, 2000
300: Mar. 25, 2001
400: Feb. 26, 2002
500: Aug. 14, 2002
600: Apr. 29, 2003
700: Dec. 2, 2003
800: juni 11, 2004
900: Jan. 15, 2005

Konkurrencen indmeldelsesblanket og mere information er tilgængelig
på http://soho.nascom.nasa.gov/comet1000/.


  • SPACE.com Cams: Se Solen, Live!

  • Film: SOHO Kometer og Udbrud

  • SOHO Særlig Rapport

Astronomi
for
Hele Familien!

Stjerneklar
Nat-software bringer universet til skrivebordet. Kort himlen fra
din placering, eller bare læne sig tilbage og lade kosmos komme til dig.

LÆRE
MERE!