Google X har en ny logo och namn

0
69

“G” är inte längre för “Google X.”

Alfabetet har bytt namn på sin hemlighetsfulla, futuristiska lab och gett den en ny logotyp. Företaget är nu kallas helt enkelt “X” och den representeras av en 3D-gul X som ser ut som något som hör hemma i ett modernt konstgalleri.

Den nya identiteten är den senaste komponenten i en större omstrukturering som Google (GOOG) började rulla ut i slutet av förra året. Google separerade sina fransar företag från sök företag, som utgör ett paraply företag som heter Alfabetet för att övervaka alla olika företag.

X är känt för sina “moonshots,” att göra stora satsningar på teknik som man anser kommer att forma det framtida teknik. Företaget syftar till att lösa några av världens största problem med hjälp av experimentella innovationer som kan eller kan inte betala av på vägen.

Förutom att förarlösa bilar, Wi-Fi-ballonger och drönare, X har införlivat robotics division som Alfabetet köpt från Boston Dynamics.

Helt separera X från Google förra året (och nu i namn också), har fördelen av att ge investerarna mer öppenhet om ekonomi i olika företag. Aktieägare hade vuxit antsy om Googles investering i dyr moonshots som kan ta aldrig av, eftersom de företag som gör nästan alla sina pengar från sökannonsering.

För första gången någonsin nästa månad, Alfabetet (GOOGL, Tech30) kommer att bryta ut ekonomi i alla dess olika företag. Alfabetet förväntas rapportera kvartalsvisa finansiella uttalande den 1 februari.

En produkt som X kommer inte att rapportera om är Google Glas, den bärbara skärmen som gör att människor ser ut som cyborgs. Förra året, säger Google att det stal Glas bort från X, vilket gör det till ett Google-produkt tillsammans med Maps, Gmail, YouTube och Hangouts.

Glas är kanske X: s mest kända (och förlöjligad) produkt. Den en gång så lovande gizmo kom att symbolisera allt som är fel med den inskränkning av teknik i människors liv. Människor som bär Google Glass har inte-så-i folkmun kallats “Glassholes.”

CNNMoney (New York) Först publicerad 18 januari 2016: 9:16 AM ET