Toronto Maple Leafs onthult nieuw logo

0
89

De Toronto Maple Leafs onthulde hun nieuwe logo op de dinsdag avond. Het team zal dragen het logo vanaf volgend seizoen.

Het nieuwe logo is geïnspireerd door het blad gedragen door de Stanley Cup-winnende teams van de jaren 1940 tot de jaren 1960.

Volgens een persbericht van het team, “de nieuwe Maple Leaf heeft 31 punten, een knipoog naar het jaar 1931 en is een bepalend moment in de team geschiedenis met de opening van de Maple Leaf Gardens. Het nieuwe logo onderhoudt een sterke verbinding met de klassieke Bladeren logo van het verleden, terwijl het aanbieden van een frisse kijk op de toekomst.”

Het nieuwe logo bevat ook een totaal van 17 aderen, zijnde het jaar van de franchise-werd opgericht in 1917.

“Als een organisatie, we wilden terug naar onze wortels, wanneer de Conn Smythe eerste veranderde de team-logo aan de Maple Leaf in 1927,” zei Brendan Shanahan, Toronto Maple Leafs President. “Geïnspireerd door de badge die hij en zijn collega-Canadese soldaten droegen tijdens de eerste Wereldoorlog, Smythe wilde zijn team te dragen van de badge met ‘eer, trots en moed.’ Dit is ons doel voor het volgende hoofdstuk in de Bladeren van de geschiedenis. We zijn toegewijd aan het herstel van de Toronto Maple Leafs naar een trots en prominente plaats en dit klassieke logo voor het aansluiten van het team championship erfenis met een spannende en trots toekomst voor onze spelers, onze stad en voor onze fans.”

Toronto zal onthullen het team de nieuwe uniformen die nemen het logo van 2016 NHL draft in juni.