Store penger er å satse mot Saudi-Arabia

0
81

Saudi-Arabia ser ikke så mektige nå som oljeprisen er satt til kr 30 per fat.

Saudi aksjemarkedet stuper, dets fjell av olje kontanter krymper og nå minst en elite investor er å satse mot landets valuta.

Milliardær Bill Ackman fortalte investorer denne uken sin hedgefond har kjøpt valg som lønner seg hvis Saudi riyal taper verdi. Ackman er Pershing Square har allerede laget en beskjeden gevinst fra handel. Han sa det er å tjene ham vel som en sikring mot olje selloff.

Ackman pekt på at “økende press” på riyal og stilt spørsmål ved klokskapen i Saudi-Arabia bruker hundrevis av milliarder av dollar for å beskytte valuta er peg til den AMERIKANSKE dollaren.

Milliardær er en del av en økende kor av investorer som er spekulerer at de krasjet i oljeprisen kan tvinge Saudi-Arabia for å bryte sin dollar peg.

“Som oljeprisen brudd 12 år nedturer, Saudi-Arabia vil bli fristet til å depeg sin valuta fra U. S dollar,” Meredith Persico, en forskning analytiker ved kapitalforvalter R-Squared Makro Ledelse, skrev i en fersk klienten oppmerksom på.

Relatert: Saudi-Arabia kunne kjøre ut av kontanter i fem år

Vil Saudi-Arabia droppe dollar peg?

Det er fordi devaluing den riyal kunne gi en umiddelbar løft til Saudi-Arabia er mangel på inntekter, 75% som er generert fra olje. Hvert fat olje, som er priset i dollar, ville bringe i relativt mer inntekter. Slippe peg til dollaren ville også spare Saudi-Arabia fra å bruke tungt å forsvare sin valuta.

Spekulasjoner om riyal har fått så intens at Saudi-Arabia er sentralbanken nylig bestilt banker for å begrense traders’ evne til å satse mot valuta ved å stanse salg av visse valg kontrakter, Bloomberg News rapporterte.

Til tross for presset, Saudi-Arabia har konsekvent sagt at den vil holde dollar peg på plass. Mange observatører er enige om, og peker på at dette forholdet har vært en kilde til økonomisk sikkerhet for riket i løpet av de siste 30 år.

“Vi fortsetter å tenke at devaluering vil bare bli brukt som en siste utvei,” Jason Tuvey, midtøsten økonom ved østgård, skrev i en klient-rapporten.

R-Squared Persico advart om at devaluing den riyal kunne “forverre oppfattet økonomisk stabilitet,” føre til inflasjon spike og sette av en “domino-effekten” av lignende trekk ved nærliggende Gulf-landene.

Relatert: Saudi-Arabia ansikter “økonomisk bombe’

Saudi-aksjer dykke, koste å forsikre gjeld pigger

Det er montering bevis for økonomisk press på Saudi-Arabia, utenfor valuta verden.

Rikets stock market åpnet opp for mye brask og bram i fjor sommer for å finansinstitusjoner som hadde minst $5 milliarder i eiendeler under forvaltning.

Men Saudi-Arabia ‘ s benchmark Tadawul indeks har styrtet 18% så langt i 2016 og 34% i løpet av det siste året.

“Investorer skyr unna markedet,” sa Michael Daoud, vice president of-Afrika/midtøsten aksjer i Auerbach Grayson, en megler forhandler fokusert på nye og umodne markeder.

Relatert: Hvorfor du bør bry deg om billig olje

Investorer er også økende nervøs om helsen til Saudi-Arabia balanse. Den rike nylig avslørt et underskudd på nesten $100 milliarder i 2015 og Standard & Poor ‘ s nedgradert sin kredittverdighet i slutten av oktober.

Som forklarer hvorfor det koste å forsikre fem år av Saudi gjeld har spredd 26% over den siste måneden, ifølge FactSet Research.

“Denne trenden vil uten tvil fortsette gitt landets nåværende prekære finanspolitiske situasjonen som viser ingen tegn til å vende tilbake, gitt olje-tallet tiåret lave nivåer,” Simon Colvin, forskning analytiker ved Markit skrev i en fersk rapport.

Saudi-Arabia har blitt tvunget til å kutte utgifter med 14% for å forbedre sin finanspolitiske situasjonen. Som inkludert skjæring dyre fordeler det gir å borgere, noe som resulterer i en 50% vandre i gassprisene. Alt dette er å ta opp bekymringer om faren for sosial uro som ytterligere kan destabilisere situasjonen i midtøsten.

“Lav oljepris kan gjøre det umulig for Saudiarabere å holde sitt eget land stabil, mye mindre resten av regionen, sier Brad McMillan, chief investment officer i Commonwealth Finansielle Nettverk.

CNNMoney (New York) Første gang publisert januar 27, 2016: 12:32 PM ET