Shuttle Columbia Puin zal worden Opgeslagen voor Toekomstig Onderzoek

0
70

Een overzicht van de Columbia puin reconstructie hangar in 2003 toont de orbiter overzicht op de vloer met een aantal van de 78,760 stukken die zij aan die datum. Meer dan 84,000 stukken van de shuttle puin werden hersteld, sommige van die is opgenomen in een reizende NASA display stress veiligheid.
Credit: NASA

(Noot van de redactie: Dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd op April 14, 2003.).

CAPE CANAVERAL, Fla. — Shuttle Columbia ‘ s laatste rustplaats niet een verlaten missile silo net als haar zusterschip de Challenger.

In plaats daarvan, de Columbia puin zal worden zorgvuldig opgeslagen en beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten en laboratoria over de hele wereld, Mike Leinbach, de lancering van NASA ‘ s directeur op het Kennedy Space Center, maandag gezegd.

“We willen met dit onderzoek een andere erfenis voor de bemanning van de” Leinbach zei.

De details moeten nog uitgewerkt worden, maar zodra de Columbia Accident Investigation Board is klaar met haar werk en het puin is niet meer nodig, het wrak zal worden uitgeleend in de naam van de wetenschap op dezelfde manier als NASA ‘ s collectie van maanstenen.

Leinbach zei de Columbia puin beschikbaar zou zijn voor de onderzoekers in diverse velden, zoals de metaalindustrie en de hypersonic flow-analyse.

Wanneer Columbia brak over Texas op Feb. 1, de resulterende douche van onderdelen, reisde door het bovenste gedeelte van de atmosfeer van de Aarde bij snelheden werden ze nooit ontworpen om te ervaren. Als een resultaat, gebrand in de randen, gestempeld op hun kant of uitgehold door de oppervlakken zijn een verscheidenheid van aanwijzingen over de chemie en fysica van wat er gebeurt tijdens de snelle terugkeer in de atmosfeer op die hoogte.

Het onderzoek kan helpen bij het verbeteren van het ontwerp van de toekomstige ruimteschepen, Leinbach zei.

Meer dan 2.000 stuks van de shuttle puin werden geïdentificeerd en gecategoriseerd op KSC, en van die delen die je kunnen helpen bij het ongeluk om het onderzoek worden neergelegd op de vloer van een loods in de buurt van het Shuttle Landing Facility.

Duizenden meer zijn nog steeds aan gewerkt wordt, of onderweg bent naar het space center van staging areas in Texas. Hoewel het tempo waarin verse vuil is aangekomen in Florida is verminderd.

“Het puin spoor is het vertragen,” zei Leinbach, vaststellend dat de grond zoeken en herstel inspanning zal blijven voor slechts een paar weken.

Ongeveer 5.000 mensen zijn nog steeds kammen moeilijk terrein te zoeken voor Columbia onderdelen, die ambtenaren hebben herhaaldelijk gezegd zijn essentieel voor het onderzoek.

“Die mensen zijn de echte helden in dit verhaal,” Leinbach zei.

Terwijl het herstel en de wederopbouw van het werk blijft, Leinbach zei hij heeft een aantal mensen op zoek naar de details van het vinden van een plaats voor het opslaan van Columbia ‘ s delen en het bepalen van het proces dat nodig is om te kunnen onderzoekers de toegang tot de Columbia puin monsters.

Leinbach zei: het is niet duidelijk of alle onderdelen van Columbia zal ooit beschikbaar worden gemaakt voor het publiek door dergelijke instellingen zoals de National Air and Space Museum.

Puin hersteld van de 1986 Challenger ramp werd gereconstrueerd in een kantoor, magazijn faciliteit op het KSC en uiteindelijk begraven in een verlaten Minuteman missile silo in het nabijgelegen Cape Canaveral Air Force Station.

Geen Challenger puin werd ooit gemaakt voor publiek gebruik of tentoonstelling. Inderdaad, iedereen die met Challenger puin gezichten stijf boetes en mogelijke gevangenisstraf.

Veel van de Challenger, waaronder een hele vleugel, blijft op de bodem van de Atlantische Oceaan offshore van KSC. Alle delen van de shuttle die aanspoelen op de stranden van tijd tot tijd uiteindelijk ook hun weg in de silo.

In de dagen na de Columbia tragedie vele lokale Space Coast werknemers uitgegaan van het vuil zou worden toegevoegd aan de Challenger silo of begraven in een andere silo ‘ op dezelfde site.

Leinbach zei dat hij en zijn team willen niet om dat te zien gebeuren, want er is nog zo veel meer dat er geleerd kan worden van Columbia en die missie van exploratie hoeft niet te eindigen gewoon omdat Columbia zal nooit weer vliegen.

Volg SPACE.com op Twitter @Spacedotcom. We zijn ook op Facebook & Google+.

Editor ‘ s Aanbevelingen

  • Foto ‘ S: De Columbia Space Shuttle Tragedie

  • Het Onthouden Van De Columbia – ‘In Hun Eigen Woorden’

  • NASA ‘s Space Shuttle Programma in Foto’ s: Een Eerbetoon