Lyft seg med drivere for $12.25 M, men de er likevel ikke ansatte

0
75

Lyft har gått med på å betale $12.25 millioner og tilby nye oppsigelse beskyttelse for å avgjøre en foreslått gruppesøksmål. Tur-praie selskapets sjåfører vil imidlertid ikke bli klassifisert som sysselsatte.

Drivere saksøkt Lyft å hevde at de var klassifisert som selvstendig næringsdrivende i stedet for de ansatte, og at de var berettiget til ytelser som utgifter refusjon og overtid.

Lyft er større rival Uber står overfor en lignende class action søksmål i juni i San Francisco.

Selv om de er fortsatt uavhengige kontraktører under den foreslåtte avtalen, Lyft sjåfører vil få noen nye fordeler. Tidligere, Lyft var i stand til å avslutte drivere uten varsel, for enhver grunn. Under de nye vilkårene for tjenesten, kan selskapet bare fire drivere for angitte grunner. En dommer har fortsatt å godkjenne forliket.

“Mens oppgjøret ikke oppnå alt vi hadde håpet på – nemlig en reklassifisering av drivere som ansatte … det vil medføre noen vesentlige endringer som vil gagne drivere,” sa Shannon Liss-Riordan, en advokat for sjåførene.

Relatert: GM investerer $500 millioner i Uber rival Lyft

Den juridiske kampen om on-demand-arbeidere er uavhengige kontraktører blir nøye overvåket i Silicon Valley. Det kunne ha større betydning for nyetableringer som er avhengige av disse typer “gig” arbeidere. Ansatte er mer kostbart enn uavhengige kontraktører, og krever mer fordeler og beskyttelse under loven.

For å unngå kostbare rettssaker, mange on-demand-startups inkludert Instacart og Shyp har begynt å bevege seg fra kontrakten arbeid til ansatte.

Liss-Riordan er også på vei opp Uber class action søksmål og sier det er noen viktige forskjeller mellom de to selskapene. Hun sier hun får mange flere henvendelser fra Uber drivere om mishandling, slik som å kutte prisene.

“Vi har ikke fått høre så mange bekymringer fra Lyft drivere, som fører oss til å tro at Lyft er behandling av sine sjåfører med mer respekt enn Uber er å behandle sine drivere,” sa Liss-Riordan.

Lyft ikke umiddelbart svare på en forespørsel om kommentar.

Relatert: Uber er ikke den eneste on-demand firmaet blir saksøkt

Lyft $12.25 millioner forliksfondet vil dra nytte av de mer enn 100 000 California Lyft sjåfører som har kjørt minst en gang for selskapet. Deres eksakte utbetaling vil avhenge av hvor mange timer de jobbet for Lyft.

Selskapet har også blitt enige om å gjøre endringer i sin tur-hyller-systemet. Det vil gi drivere ytterligere informasjon om potensielle passasjerer før de er enige i en pick-up. Lyft vil også legge til en ny “favoritt driver” – funksjon, slik at sjåførene kan få noen fordeler for å være populært med ryttere.

CNNMoney (San Francisco) Første gang publisert januar 27, 2016: 4:05 AM ET