Det er en global brann salg av kobber og kullgruver

0
104

Det er en gruve brann salg skjer rundt i verden.

America ‘ s største gruveselskap, Freeport-McMoRan (FCX), sa tirsdag er det planer om å selge noen av sine ettertraktede gruver — sannsynlig på prute kjelleren priser. Det blir med andre globale mining giants Glencore (GLCNF) og Anglo-Amerikansk (AAUKF), som sist år begynte en gal rykke ut for å skaffe kontanter til å betale ned gjeld.

Glencore og Anglo American har allerede begynt å selge kobber og kull gruver ligger i Australia, Chile og Sør-Afrika. Freeport har ikke navngitt gruvene det kunne selge.

Men hvordan tabellene har snudd. For bare to år siden, var blomstrende virksomhet, og det var så bra at kull og gull gruvearbeider Freeport shelled ut nesten $9 milliarder — for det meste i gjeld — til å kjøpe to av olje-og gass-selskaper.

Tidspunktet kunne ikke ha vært verre. Kobber og oljeprisen har siden cratered til finanskrisen og Freeport prøver å stille konkurs frykt, selv om det drukner i $20 milliarder kroner i gjeld.

“Hvis de ikke påta asset salg for å redusere gjelden … selskapet kan ende opp som eies av sine kreditorer,” sa Daniel Rohr, en Morningstar analyst.

Relatert: Hvorfor aksjemarkedet er besatt med olje

Glencore, den Sveitsisk-baserte bergverk og handel konglomerat, hadde å gjøre det samme i fjor høst. Og den Britiske giganten Anglo American, som eier diamond selskapet De Beers, kunngjorde planer i desember for å belyse om 85,000 jobber og selge 60% av sine aktiva i løpet av de neste årene. Alle tre selskapene er belastet med for mye gjeld, tatt på under langt lysere tider.

Freeport sa at det er søker for en kjøper til sin mer nylig kjøpte olje og gass eiendeler for.

“Vi står overfor store utfordringer på grunn av hva som skjer i markedet og på grunn av situasjonen med våre balanse,” Freeport KONSERNSJEF Richard Adkerson fortalte analytikere under en telefonkonferanse tirsdag.

“Vi er å ta opp dette på alvor og med en viss grad av at det haster,” sa han.

Relatert: Rødt flagg: Olje-selskapet standarder er å tilsette

Freeport aksjen ned 92%

Freeport er kamp er en sterk påminnelse av boom-bust arten av råvarer til industrien. Kobber og olje ble både som skifter hender på sky-høye priser bare for noen få år siden takket være Kina er glupske appetitt på råvarer. Nå som Kina er bremse ned, noen frykter dramatisk, råvarepriser er tanking, knusing Freeport er kontantstrømmer.

Det er derfor Freeport lager, har mistet en fantastisk 92% av sin verdi siden juli 2011. Det er også etter telling bestanden er 7% økning på tirsdag.

Sent i fjor, bare måneder etter at milliardæren investoren Carl Icahn har kjøpt en eierandel i Freeport, selskapet tok opp sin ledelse ved å annonsere avgang av James Moffett, dens grunnlegger og styreformann.

Desperat å bevare kontanter, Freeport også suspendert sin utbytte og kuttet kapital forbruk av $1 milliard.

Relatert: Billige priser mislykkes i å drepe AMERIKANSKE olje-boom

Kredittmarkedene reflektere konkurs frykt

Men økonomisk press fortsatte å montere som handelsvare krasj intensivert tidlig i 2016. Forrige uke var oljeprisen falt til $26 per fat, ned 75% siden midten av 2014. Og kobber falt under $2 per kilo for første gang siden 2009.

The bond markets signaliserer alarm om situasjonen. Avkastningen på en $2 milliarder kroner obligasjonslån forfaller i 2023 har tilsatt til 18%, ifølge FactSet. Oversettelse — hvis noen skulle til å låne selskapet penger i dag, ville det kreve renter priser rundt dette nivået.

“Markedet priser inn en vesentlig risiko for konkurs,” sa Rohr.

Freeport er administrerende DIREKTØR søkte å lette disse bekymringene. Selv om $20 milliarder dollar i gjeld, Adkerson sa selskapet har tilstrekkelig likviditet,” en uutnyttet $4 milliarder bank credit facility og begrenset gjeld som forfaller i 2016.

CNNMoney (New York) Første gang publisert januar 27, 2016: 3:49 AM ET